A je tu nový rok

Vítám Vás u nás 🙂

Dnes ráno,když jsem ještě bděla v knížce, najednou vykouklo sluníčko a ozářilo protější stěnu. Bylo to krásné.

Udělala jsem pár fotek, oči sklonila zpátky ke knížce a když je za okamžik znovu pozvedla, slunce bylo pryč. Zrovna tak jako v životě. Přijdou chvilky, které zahlédneme a než si je stačíme uvědomit, jsou pryč.

Na začátku doby vánoční jsem mluvila s jednou ženou, které pár dní před svátky umřela maminka. I když poslední dobu prožívala  s maminkou, vykládaly si spolu a obě věděly, kam maminka okamžikem smrti směřuje,  prožívala smutek z rozloučení a vůbec se na vánoce netěšila. V modlitbě prosila Pána za odpuštění, že se neumí radovat z Jeho narození. Tenkrát mi hrkly slzy do očí, protože jak ji říct, že Pán se narodil právě kvůli těm, kteří cítí bolest, prožívají trápení, jsou nemocní nebo se o těžce nemocné starají… a TĚM je Pán nejblíže!! Je připraven jim obvázat rány, je připraven je utěšit, povzbudit, pohladit, projevit jim svou lásku. Protože je Láska a Pokoj sám. Je připravený  k rozdání se okamžitě.

Asi si řeknete… jak? Jak Ho můžu cítit? Jak můžu prožít tu Jeho náruč?

No,někoho k těmto lidem posílá. Mě…tebe…nás…

Otázka je, jestli my tu Jeho náruč a Jeho lásku umíme předat…jestli ji vůbec vnímáme my…

A víte, co jsem dnes v té knížce zrovna četla?

…našel jsem večer v krabici na dopisy lístek s tímto prostým citátem ze Saint- Exupéryho: ” Přítel je především ten, kdo nesoudí! ”

Ten lístek jsem si dlouho schovával. Právě této kvalitě lásky nás přišel Kristus naučit , a my jsme vyzýváni, abychom ji předávali těm, které doprovázíme. Nejde o to, uzavírat se v sentimentalismu, který by byl neúčinný, ale blahovolně naslouchat, svědčit o Bohu,který miluje člověka přes všechno zdání a přes jeho slabosti. …

neboť to dovoluje druhému, aby objevil, že je “hodný lásky a milovaný”.

(V milosti Boží)

A to bych přála k nastávajícímu novému roku 2014 nám všem…objevit a poznat, že jsme “hodni lásky a milováni” vždycky … a nejvíc tehdy,když je nám těžko, jsme smutní, nešťastní, trápíme se nebo prožíváme chvíle rozloučení…

Těším se příště Kejt


3 odpovědi na “A je tu nový rok”

  1. Uzasna prezentacia. Dakujem vam aj vasej tete Frantiske. Pozdravujeme Lubica

  2. Ďakujem. Zase krásne poučné i hrejivé zamyslenie – povzbudenie. Ďakujem. A to želám aj tebe a tvojim drahým – vždy vedomie, že sme tak veľmi milovaní… Letitia.

  3. Velice krásné a moudré – dík za sdílení Kejt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *