Dotek

Vítám Vás u nás 🙂

V některých farnostech a větších městech probíhají přípravy na NEK 2015. Tento víkend chystají hezkou akci v Olomouci. viz. zde:

http://www.ado.cz/planovane-akce/diecezni-eucharisticky-kongres-bude-projevem-vdecnosti

Občas nahlédnu na stránky jezuitů, kde své úvahy k blížícímu se setkání v Brně, dává k zamyšlení o. Jan Rybář SJ. Letos to bude 25 let, co jsme se náhodou s o. Rybářem seznámili a určitě nejsme jediní,kdo ho znají. Týden, který jsme s ním kdysi prožili v jednom malém městečku nám zůstal hluboko v srdcích. A jeho pohledy, které nám k manželství řekl tenkrát, zůstávají stejně svěží jako jeho články dnes.Skener_20150515_(2)

Jednoduchost a srozumitelnost se mi líbila i tentokrát:

RADOST Z BOHA

Lidský život je tuze složitý: výchova, vzdělávání, manželství, děti, rodina, majetek, zaměstnání, střecha nad hlavou, jídlo a pití, zdraví, politika, kariéra, strach, nemoci, nenávist, křivda, smrt…

Ale vrchol života je tuze jednoduchý: radost! Radost z partnera, z dětí, z rodiny. Stačí jen dvě věci: ruce a rty. Ruce k pohlazení, rty k políbení – mluva srdce.

Křesťanský život je tuze složitý: katechizmus, morálka, svědomí, charita, církev, kostel, papež, biskup, farář, jáhen, klášter, hospic, Bible, tisk, Proglas, Noe, poutě, kongresy, synody, sněmy, tituly…

Ale vrchol křesťanství je tuze jednoduchý: radost z Boha! Stačí jen dvě věci: Chléb Života a Kalich Vína – mluva Srdce Ježíšova.

P.S. Dne 25. března 2015 přeložil hudebník J. K. v Janských Lázních do češtiny řecké slovo „Eucharistia“ – DOTEK JEŽÍŠE.

více zde:

http://www.jesuit.cz/clanky.php?rubrika=zamysleni

A tak se těším… Dojít k radosti z Boha skrze mluvu Ježíšovu… Je to tak jednoduché.

DSCF0091Mějte se hezky a nechte se hýčkat dotekem…

Těším se příště Kejt

3 odpovědi na “Dotek”

  1. Kejt, otec Rybář je nezapomenutelný….. nebudu se tady rozepisovat, co všechno se mi vrylo do paměti ze setkání s nim. Pavel

  2. 25 let a vubec jsi se nezmenila ,to je parade.Radost z Boha je krasne napsana a velice jednoducha .Preji vam vsem hezkou nedely.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *